Loopi design og garn skal tilby garn som er annerledes, og vi ønsker ligge foran i å tilby varer som har en mening utover sin eksistens. Et eksempel på dette er Garnsurr.

Fra start får vi med flotte Garnsurr. Dette er et av mine favoritt prosjekter som involverer garn. Ann-Helen som startet og driver firmaet satte dette som mål: "Garnsurr ønsker at Numedal skal være et godt sted å bo, også for alle nye innbyggere. Målsettingen er å skape et genuint produkt - nemlig håndfarget garn - produsert av kvinner med minoritetsbakgrunn. Mange voksne kvinner fra fjerne strøk, opplever at deres mulighet for å komme inn i arbeidslivet i Norge er begrenset. Mange av dem har ingen utdannelse fra hjemlandet, og dette kombinert med vanskeligheter med norsk, bidrar til at flere ikke finner sin plass her hos oss. Dette vil Garnsurr gjøre noe med!"

Kvinnene som farger garnet er virkelig dyktige. Fargekombinasjonene de får til er unike og vakre. Jeg vil våge og si at deres bakgrunn gjør at de ser og tør andre kombinasjoner enn en del andre fargere. Dette er et garn som kan komineres med andre garn, og det er fantasien som setter begrensninger. Om du ønsker eksempler på produkter som kan strikkes i dette garnet, så bør du ta en titt på designere som Stephen West, Andrea Mowry og Caitlin Hunter. Vi vil også veilede på mulige oppskrifter om du handler garnet hos oss.